Leven en leren met kinderen van

Elsevier gezondheidszorg

'De ruimte als pedagoog'. Dit begrip is bekend geworden door de Reggio Emilia-pedagogiek. Kinderen zijn leergierig en spontaan. Dat ervaren pedagogisch medewerkers in de kinderopvang iedere dag. Door een goed doordachte inrichting en bewust gekozen spelmateriaal kan de groepsruimte kinderen inspireren en uitdagen tot leerervaringen en creatief spel.

In 'Leven en leren met kinderen' staan handreikingen voor het inrichten van een kindercentrum. Pictogrammen en foto┬?s in de ruimte kunnen een instrument zijn om de nieuwsgierigheid van de kinderen te prikkelen en ze op een andere manier samen te laten spelen. Daarnaast is er aandacht voor het gebruik van natuurlijke spelmaterialen en de zogenoemde open-eindmaterialen.
Kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en bso┬?s die zich aangesproken voelen door de Reggio Emilia-pedagogiek, zullen in dit unieke fotoboek veel praktische idee├źn vinden.

Het boek is in de Verenigde Staten met veel enthousiasme ontvangen. Ook Annet Weterings, pedagoge en schrijfster, was zeer enthousiast over dit Amerikaanse boek en vertaalde het om het in haar cursussen te kunnen gebruiken. Deze vertaling, aangevuld met adviezen van de Triodus-pedagogen Annet Waage en Marieke Grijpink, is een waardevolle aanvulling op de bestaande vakliteratuur voor de Nederlandse kinderopvang.


Auteur Annet Weterings
ISBN 9789035232303 Bindwijze Hardback
48.95 Bol Levertijd: Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis >> Meteen bestellen bij Bol
Leven en leren met kinderen
  • Prijzen
  • Specificiaties
  • Reviews
Categorie Onderwijs algemeen
Rubriek Pedagogiek
NUR code 847
Betrokkenen Auteur: Annet Weterings
Auteur: Deb Curtis, Deb
Auteur: Annet Weterings, Annet
Auteur: Deb Curtis
Auteur: Margie Carter
Auteur: Margie Carter, Margie
ISBN 9789035232303
Bindwijze Hardback
Jaar uitgave 2010
Taal nl
Druk 1
Geïllustreerd Ja
Publicatie status Active
Leven-en-leren-met-kinderen kreeg in totaal 0 review(s) en kreeg een gemiddeld cijfer van 0 uit 10
Geef hieronder uw mening
  Slecht Matig Gemiddeld Goed Uitstekend
Prijs
Kwaliteit
Uw gegevens
Uw review